Често Задавани Въпроси

ОРИГИНАЛНИ ЛИ СА ПАРФЮМИТЕ?

Парфюмите са абсолютно оригинални и маркови, произхождащи от страните където се произвежда марката. Това може лесно да се провери по баркода на всеки продукт. При търсене на баркода в Google веднага можете да се уверите кой е продукта и къде е произведен. Ако искате да проверите сами даден продукт - моля да ни пишете на orders@samodiva.bg, за да ви дадем баркода му. В скоро време ще осигурим такава проверка и в сайта ни. Всички парфюми са запечатани и в оригиналните им опаковки. Тестерите са в транспортна опаковка.

ЗАЩО СА ТОЛКОВА ЕВТИНИ?

Всъщност въпроса би трябвало да бъде: „Защо са толкова скъпи в 'оф-лайн' магазините?”  Магазините за парфюми базирани в моловете и извън тях имат значително по-големи разходи за наем и персонал от онлайн магазините.  Освен това, Самодива работи с минимална надценка, а при нормален магазин надценката може да достигне до 200%-300%. Потребителите, които са пътували извън България знаят колко струват нормално парфюмите в западна Европа и САЩ – много близо до нашите цени.

КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ТЕСТЕР И ПАРФЮМ? 

Носят се много слухове за разликата между тестер и парфюм, а именно, че тестерите:
-          са по-концентрирани, за да ‘зарибяват’ хората
-          са по-слаби, или по-нетрайни от парфюма
-          са фалшиви версии на парфюма.
 
Разлика в течното съдържание между тестер и парфюм на един и същ продукт НЯМА! Единствените разлики са в ‘опаковката’ и евентуално капачката. Капачката може да липсва, а опаковката е транспортна, защото продукта е предназначен за ‘подушване’ от посетителите в магазина, където е изложен.
 

КОЛКО СТРУВА ДОСТАВКАТА.

Доставката за цялата страна е Безплатна, независимо от броя на продуктите, или крайния адрес на доставката.

WWW.SAMODIVA.BG предоставя на клиентите удобството от безплатна доставка, като доставката е влючена в крайната цена. По този начин вие сте наясно колко ще ви струва покупката на даден продукт още в момента на покупка, и ще си спестите сложни сметки за цената на доставката.

Крайната цена на поръчката е сумата, която дължите на магазина, и нито стотинка повече. При получаване на стоката не дължите нищо допълнително на куриера.

КАК ДА ПОРЪЧАМ?

Поръчването на продукти в нашия магазин става през няколко бързи и лесни стъпки:

1 Изберете продуктите и количествата им, и ги добавете в „Чанта за пазаруване”. Това може да стане в индивидалната страница на всеки продукт. Когато сте готови с избора си кликнете върху бутона “Добави„ за да добавите в чантата за пазаруване.

2 "Чанта за пазаруване", съдържа продуктите, които сте избрали. Въведете код на купон за отстъпка, ако имате такъв, и натиснете бутонa "Поръчка". Ако не сте логнат, ще видите формата за вход към Вашия потребителски профил (акаунт). Ако все още нямате регистрация, на същата страница можете да направите такава, като попълните данните за контакт и адреса за доставка.

3 “Метод на плащане/доставка” - Изберете метода на плащане и сравнете адреса за доставка и натиснете бутона „Следваща стъпка”

4 “Потвърждение” - прегледайте данните, които сте попълнили във формуляра и продуктите, които сте си избрали . За да завършите поръчката си кликнете върху бутона "Следваща стъпка"

5 Вашата поръчка е завършена и Вие ще получите е-майл с номера на Вашата поръчка. След това ще получите телефонно обаждане от нас за потвърждение на наличността на продуктите във вашата поръчка.

КАКВИ МЕТОДИ НА РАЗПЛАЩАНЕ ПРЕДЛАГАТЕ?

1 Плащане при доставка (наложен платеж) – При доставка на стоката заплащате дължимата сума на куриера.

WWW.SAMODIVA.BG предоставя на клиентите удобството от безплатна доставка, тоест доставката е влючена в крайната цена. Крайната цена на поръчката е сумата която трябва да предоставите при получаване на пратката. При получаване на стоката не дължите нищо допълнително на куриера.

За да улесним клиентите на Самодива, доставката от нашия магазин е безплатна, без значение от метода на разплащане. При получаване на стоката не дължите нищо на куриера.

2 Плащане чрез PayPal.com

С този метод можете най-бързо да платите с кредитна карта (Visa, MasterCard, Diners, AmEx) издадена от Българска или чужда банка. При избор на този метод за плащане ще бъдете прехвърлени на страницата на Paypal.com, където трябва да въведете email адрес и парола или ако нямате да се регистрирате. Можете да платите и директно като въведете данните на Вашата кредитна карта. Системата обслужва всички видове кредитни карти и може да приема и плащания през банкови сметки (не се подържа за Български банкови сметки). Paypal е една от най-сигурните системи за онлайн разплащане в света. След извършване на плащането ще бъдете прехвърлен отново в нашия магазин за регистрация на поръчката. Поръчката ще бъде изпълнена след получаване на потвърждение от PayPal. При получаване на стоката не дължите нищо на куриера.

3 Плащане чрез Epay.bg

За разплащане с карти на Борика, EUROLINE, Maestro, MasterCard, VISA, TBICredit. Ако притежавате дебитна или кредитна карта издадена от Българска или международна банка, можете да платите през системата Epay.bg. При избиране на този метод на плащане ще бъдете прехвърлени към страницата на Epay.bg където трябва да въведете потребителското си име и парола и да потвърдите плащането. Трябва да следвате всички стъпки за да бъдете върнати в страницата ни и да се регистрира поръчката. Поръчката ще бъде изпълнена след получаване на превода в нашата банкова сметка. При получаване на стоката не дължите нищо на куриера.

4 Плащане по Банков път

Поръчката ви ще бъде изпълнена след като получим превода по банка, на сметките указани в стъпките за поръчка.

Мога ли да променям поръчката си след като я направя?

Ако желаете да промените поръчката си, моля, свържете се с нас чрез контактната форма на сайта. Моля, въведете номера на поръчката. Номерът на поръчката можете да намерите в секцията "Проследяване на поръчка".

Мога ли да видя историята на поръчките си?

Да, можете прегледате всички поръчки, правени през сайта ни чрез секция "Проследяване на поръчка".

КОЙ МЕТОД НА РАЗПЛАЩАНЕ ДА ИЗБЕРА?

Изберете този от методите на разплащане, който е най-удобен и най-бърз за вас. Някой банки-издатели на кредитни карти предлагат допълнителни бонуси за използването им.

Благодарим ви, и приятно пазаруване!  За други въпроси, моля пишете на: info@samodiva.bg

Екипът на Самодива